Bebeğimin ilk yılında hangi yiyecekleri, ne zaman vereceğim?
top of page

Bebeğimin ilk yılında hangi yiyecekleri, ne zaman vereceğim?

Başlıkta yer alan olan soruyu sık sık duyduğumuzdan dolayı böyle bir yazı yazmak şart olmuştu. İnternette bu konuda yazılmış çok sayıda kaynak var. Katı gıdaya geçişte hangi besinin hangi ay verilmeye başlanacağı konusunda çoğu uzman hemfikir.

Ay ay bebek beslenmesi konusunda en büyük eksiklik, yiyeceklerin başlama zamanlarını gösteren türkçe tabloların pek bulunmaması. Biz de uzun bir yazı yazmaktansa bir çıktısını alıp buzdolabına asabileceğiniz bir tablo hazırlayalım dedik.

Aşağıdaki tabloyu hazırlarken dünyada yaygın kullanılan ve bilimsel içerik üreten web sitelerini kaynak aldık. Ancak bebek beslenmesinde yiyeceğin yerel olarak bulunabilmesi en önemli kural. Bu nedenle taze kuşkonmaz ve yaban mersini gibi İngilizce web sitelerinde sıkça rastlanan ama ülkemizde yaygın olmayan yiyecekleri listeden çıkardık ama avokado ve kivi gibi daha kolay bulunanları bıraktık. Yine de siz her zaman taze, kolay ulaşabileceğiniz ve mevsime uygun olanları seçin.

Şunu hatırlatmakta fayda var: Bazı yiyeceklerin başlama zamanları konusunda fikir ayrılıkları olabilir. Bu durumda kendi doktorunuzun önerisini dikkate almak en doğru yoldur.

Yararlanılan Kaynaklar:

http://www.thsm.gov.tr/upload/files/BEBEK%20BESLENMES_-WEB(1).pdf

http://www.betterhealth.vic.gov.au

www.homemade-baby-food-recipes.com

www.wholesomebabyfood.momtastic.com

www.parents.com

En Son Eklenenler
Arşiv
Anahtar Kelimeler
bottom of page