Diş Kaşıyıcı Parmak Sebzeler
Bebeğimizin kendi kendini beslemeyi öğrenmesi gelişimi için gerekli bir basamak. İlk dişlerin çıkmasıyla bebeklerin kendi kendini beslemeye başlamaları çoğu zaman aynı zamanlarda gerçekleşiyor. Böylece hem miniklerimizin kaşınan dişetleri biraz olsun rahatlıyor hem de ince motor gelişimleri olumlu etkileniyor.
Bebekler genellikle 9 ay civarında yiyecekleri baş ve işaret parmakları arasında tutabilirler. Parmak yiyecekler bu dönemde idealdir. Olgun armut ve şeftali, muz, pişmiş brokoli çiçekleri ve pişirerek hazırladığımız parmak yiyecekleri mama sandalyesinde ve oturur durumda bebeğimizin önüne sunduğumuzda çok geçmeden kendi kendine yemenin zevkini keşfedecektir.
Malzemeler
1 adet sarı veya kırmızı dolmalık biber
1 adet havuç
1 adet kabak
Hazırlama süresi: 10 dak
Pişirme süresi: 45 dak
Miktar: 8-10 porsiyon
Başlama zamanı: 10. ay
Kategori: Parmak yiyecekler
Hazırlanışı
-
Tüm malzemeleri sirkeli suda 20 dakika bekletelim, bol su ile yıkayıp kurulayalım.
-
Biberlerin uçlarını keselim ve çekirdeklerini temizleyelim.
-
Havuç ve kabakların uçlarını kesip kabuklarını soyalım.
-
Tüm sebzeleri küçük bir tencerede üzerlerini kapatacak kadar su ekleyerek kaynatalım ve 10 dakika pişirelim.
-
Yarı pişmiş sebzeleri bir fırın tepsisine ya da yağlı kâğıt üzerine dizerek önceden 180 °C sıcaklığa ayarladığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.
-
Sebzeleri fırından çıkarıp soğutalım ve bebeğimize mama sandalyesinin tepsisinde ya da plastik düz bir tabakta sunalım.
-
Yemek yerken bebeğiniz asla yalnız bırakmayın ve sadece mama sandalyesinde iken yiyecek verin. Elinde ve ağzında yiyecekle koşturmak boğulma tehlikesine yol açabildiğinden önerilmiyor. Ayrıca böyle bebeklerde düzenli bir beslenme alışkanlığı geliştirmek zorlaşıyor.